15/30 Research

Research


TrendIT-tutkimus ja -työpaja: Luo tulevaisuudenkestävä organisaatio

Vain kolmannes suomalaisista työntekijöistä kokee, että heidän työpaikallaan on varauduttu tulevaisuuteen. Se on hälyttävää. TrendIT-tutkimushankkeemme on pureutunut viimeisen vuoden ajan työelämän ja informaatioteknologian tulevaisuuteen. TrendIT-työpaja ja kolme tutkimusraporttia auttavat sinua rakentamaan tulevaisuudenkestävän organisaation, jossa on huomioitu niin yrityskulttuuri, johtaminen kuin teknologiakin.

TrendIT-tutkimus ja sitä tukeva konsultoiva työpaja auttavat vastaamaan mm. seuraaviin kysymyksiin: miltä tulevaisuuden työelämä näyttää? Miten digitalisoituvan maailman mahdollisuuksiin kannattaa tarttua? Miten selätän teknologiaongelmat? Miten niukkuuden ja hitaan kasvun aikakauden voi kääntää edukseen? Millaisia uusia työn organisoinnin tapoja maailmalta löytyy? Mikä on teknologian ihanteellinen rooli työssä?

Työpajassa pureudutaan kysymyksiin, jotka ovat tärkeitä sinulle, organisaatiollesi ja toimialallesi. Massiivisen tutkimushankkeen tulokset käydään läpi organisaatiosi näkökulmasta relevantilla tavalla. Kerromme, miten viet tiedon konkreettisiksi toimenpiteiksi.  Työpajan vetäjinä toimivat hankkeesta vastanneet tutkimuksen ja teknologian asiantuntijat Petri Rajamäki (Rubic), Markus Keränen (15/30) ja Pauli Komonen (15/30), jotka ovat myös kiitettyjä esiintyjiä.

Tiesitkö? Vain 22% suomalaisista työntekijöistä pitää avokonttoria mieluisimpana työympäristönä. 42% puolestaan koki, että valtaosa sähköpostista on turhaa viestintää.

TrendIT-hankkeen aikana koostimme syvällisen tutkimusaineiston työelämästä, teknologiasta ja niiden tulevaisuudesta. Tutkimus rakentuu kolmesta eri osasta: trenditutkimuksesta, etnografiasta ja kvantitatiivisesta tutkimusaineistosta. Rikas aineisto antaa sytykkeitä niin veitsenteräviin analyyseihin kuin kauaskantoisiin näkemyksiinkin.

Trenditutkimuksessa selvitimme tärkeimmät muutosajurit, jotka muuttavat teknologiaa ja työtä tällä hetkellä. Trenditutkimus kertoo myös niistä taidoista ja ominaisuuksista, joita tulevaisuuden työntekijällä ja organisaatiolla on syytä olla.

Etnografisessa tutkimuksessa kartoitimme teknologiaan liittyviä tunteita, haaveita ja ongelmia sekä pohdimme teknologian käyttövalmiuksia erilaisten ihmisten keskuudessa. Etnografinen raportti antaa myös toimenpidesuosituksia siihen, miten yritysten teknologiatapoja ja -kulttuuria voi kehittää.

Kvantitatiiviseen tutkimukseen vastasi 1000 suomalaista työntekijää. Aineisto on tasapainoinen ja monipuolinen katsaus suomalaiseen työelämään ja teknologian rooliin työssä. Raportissa kerromme mm. suomalaisten teknologiavalmiuksista ja -toiveista, analysoimme suomalaisyritysten valmiuksia varautua tulevaisuuteen ja kerromme, mitkä asiat työssä lisäävät sitoutumista.

Työpajan ja kolmen tutkimusraportin yhteishinta on 5900€ + alv. Lisätietoja antaa mielellään:

Markus Keränen
markus.keranen (at) 1530.fi
0400 169 199

Tarkemman kuvauksen työpajan ja tutkimusten muodostamasta kokonaisuudesta löydät täältä:

TrendIT: Työpaja + tutkimus from 15/30 Research