15/30 Research

Research


Joulukalenterin viimeinen luukku!

Jo vuosikymmeniä ovat 15/30 Researchin tutkijat aprikoineet erästä ihmiskuntaa pitkään askarruttanutta kysymystä: onko joulupukki olemassa? Prosessi on ollut pitkä ja ohdakkeinen. Olemme kohdanneet kiivaita vasta-argumentteja ja teoriamme kumousyrityksiä. Uuden paradigman aikakausi on kuitenkin ovella. Ampukaamme ensin alas vastaväitteet.

Muuan antieksistenssikoulukuntaa edustava teoreetikko inttää, että joulupukki on aina muistuttanut hämmästyttävän paljon naapurin Reijoa. Liian vähän havaintoyksiköitä, ei yleistettävyyttä. Ravinto-oppineet ovat puolestaan esittäneet, että riisipuuron sijaan joulupukin hengitys on tuoksunut usein konjakilta. Moralistisesti motivoitunutta argumentointia. Muuan vääräleuat ovat irvailleet, että reen sijaan pukin kulkupelinä on toiminut helmoista ruostunut Datsun. Ylikorostunutta traditionalismia, joulupukilla on oikeus jakelujärjestelmän logistisen tehokkuuden maksimointiin siinä missä muillakin.

Vastaväitteiden relevanssi on osoittautunut kerta toisensa jälkeen heppoiseksi. Folkloristinen perimätieto ynnä jälkimoderni kokemusperäinen aineisto puolestaan kertovat toista. Verifioimme siis hypoteesimme: joulupukki on olemassa. Jos pukki ei käy juuri sinun luonasi tänä vuonna, on hän kenties kiireinen jossain muualla. Hän kuitenkin ajattelee sinua lämpimin mielin. Kuten mekin ajattelemme ystäviämme.

Hyvää joulua 15/30 Researchin puolesta!

(Kuva: Johann Carl Rössler, 1860: Die Kinder der Familie Buderus. Frankfurt am Main, Historiallinen museo)