15/30 Research

Research


15/30 Joulukalenteri, 7. luukku: Aistimuskirjastot ja seksin tulevaisuus

Futurologi Ian Pearsonin mukaan ihmiset pystyvät vangitsemaan ja toistamaan erilaisia aistikokemuksia ihoon asennettavien mikrosirujen avulla vuoteen 2030 mennessä. Sukupuolisen kanssakäymisen osalta tämä tarkoittaisi esimerkiksi säväyttävimpien aktien uudelleen kokemista, mutta myös uudenlaisia seksuaalisia nautintoja niille, joilta varsinainen fyysinen kontakti uupuu. Mahdollisuus aistikokemusten monistamiseen ja toistamiseen voi johtaa esimerkiksi aistimuskirjastojen syntyyn. Kirjastoista voisi poimia vaikkapa haluamansa julkisuuden henkilön kokeman aistinautinnon, ja toistaa sen omakohtaisesti. Pearsonin visio pohjautuu muun muassa viimeaikaisiin aivotutkimuskokeisiin sekä teknologian ja ruumiin syvenevään integraatioon.

Tutustu aihepiiriin tarkemmin: futureofsex.netIan Pearson

(Kuva: Sony)