15/30 Research

Research


Kirpputoreilla kävijät etsivät elämän tarkoitusta

Kirpputorit ovat luovan luokan megatrendi New Yorkissa. Historian professori Michael Prokopow Ontarion taide- ja design -yliopistosta analysoi ilmiötä runollisin sanankääntein: ”Kirpputorit tarjoavat tuotteita ihmisille, jotka ovat emotionaalisesti ja esteettisesti nälkäisiä – selvittämään elämän tarkoituksen. Näihin ritualistisiin aarteenetsintöihin osallistuvat hakevat jotain, jonka eivät tiedä olevan olemassa, kyseessä on eräänlainen pyhiinvaellusprosessi läpi menneisyyden.” Vaikka todellisuus ei olisikaan näin dramaattinen, on kyseessä joka tapauksessa monikerroksinen ilmiö, jossa yhdistyvät kierrätys, uniikkiuden tavoittelu, ruokakulttuuri, karnevalismi, tavarataivaan serendipiteetti, nostalgia ja jopa statushakuinen näyttäytyminen.

(Lue lisää: The New York Times)

dsc_0070, n0nick, cc-by-sa-2.0