15/30 Research

Research


Media-addiktoitunut diginatiivien sukupolvi kärsii vieroitusoireista ympäri maailman

Tiistaina julkaistu Marylandin yliopiston ”The World Unplugged” -tutkimus kartoitti 1000 opiskelijan reaktioita vuorokauden mediapaastoon. Tutkimus kattoi kymmenen maata viidellä mantereella. Tutkijoiden yllätykseksi opiskelijoiden reaktiot medialakkoon olivat maailmanlaajuisesti hyvin yhdenmukaisia. Ei ollut merkitystä, oliko opiskelija Ugandasta, Chilestä vai Kiinasta. Kaikki raportoivat samankaltaisia oireita:  ahdistusta, turvattomuutta, hermostuneisuutta, masentuneisuutta ja niin edelleen. Tutkimus osoitti, että ennen lakkoa opiskelijat olivat olleet sokeita jatkuvan medialäsnäolon suhteen. Tauon aikana tutkitut huomasivatkin, että heidän identiteettinsä rakentuivat täysin median varaan. Tutkimus osoitti myös sosiaalisen median merkityksen informaation suodattimena ja jakelijana: Facebook- ja Twitter -feedeihin tulevaa informaatiota kulutettiin lähes tiedostamattomasti.

The Hangover, Henri de Toulouse-Lautrec, 1888

(Lue lisää: Science Daily)