15/30 Research

Research


Keitä ovat uudet metsästäjä-keräilijät?

Termi metsästäjä-keräilijä kuvaa hyvin tällä hetkellä erityisen trendikästä elämäntyyliä ja ruokavaliota. Nyt on hauskaa ja jännittävää olla selvillä ruoan alkuperästä: erilaisia keräilyvinkkejä vaihdetaan innokkaasti, ja jopa metsästyskortteja hankitaan. Keräilyinnostusta on vauhdittanut mm. talouden taantuma, joka on saanut nuoretkin kiinnostumaan ilmaisista luonnonantimista. Alkuperäisyys on avainsana: mitä villimmässä ja alkukantaisemmassa muodossa jokin raaka-aine on, sitä parempi. Lähtökohtana voi olla esimerkiksi luolaihmisen ruokavalio, jonka ajatusta on viety yhä pidemmälle. Viljely ja jalostus ovat pannassa, koska metsästäjä-keräilijöiden mukaan ihmisen geneettinen kehitys ei ole pysynyt  maanviljelyksen ja elintarviketeollisuuden kehitysvauhdissa. Tämänkaltainen ajattelu on nostanut mm. villiyrtit, perinteiset valmistusmenetelmät ja monet alkuperäislajikkeet, kuten kyyttölehmät ja maatiaiskanat uuteen arvostukseen.

(kirjoittaja: 15/30 Researchin trendiryhmän Jenni Nurmenniemi)